Spis treści:
1. RAPORT BIEŻĄCY
2. MESSAGE (ENGLISH VERSION)
3. INFORMACJE O PODMIOCIE
4. PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

Spis załączników:
  1. Fairness Opinion.pdf
  2. Fairness Opinion - EN (convenience translation).pdf
  3. STS Holding - Statement of the Management Board - Tender Offer - PL.pdf
  4. STS Holding - Statement of the Management Board - Tender Offer - ENG.pdf

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO

Raport bieżący nr 25 / 2023
Data sporządzenia: 2023-07-21
Skrócona nazwa emitenta
STS HOLDING S.A.
Temat
Stanowisko zarządu spółki dotyczące wezwania
Podstawa prawna
Art. 80 Ustawy o ofercie - stanowisko zarządu spółki dotyczące wezwania
Treść raportu:
Zarząd STS Holding S.A. z siedzibą w Katowicach („Spółka”), działając na podstawie art. 80 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych niniejszym przekazuje do publicznej wiadomości stanowisko Zarządu Spółki w sprawie wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji zwykłych na okaziciela ("Wezwanie"), ogłoszonego przez Entain Holdings (CEE) Ltd. w dniu 7 lipca 2023 r. wraz z opinią przygotowaną przez mInvestment Banking S.A. z siedzibą w Warszawie („Doradca”) w przedmiocie wartości godziwej ceny za akcje Spółki zaproponowanej w Wezwaniu.

Stanowisko Zarządu wraz z opinią Doradcy stanowią załączniki do niniejszego raportu z tym zastrzeżeniem, iż opinia Doradcy została przygotowana w języku polskim i ta wersja językowa opinii jest wiążąca, a wersja angielska stanowi wyłącznie jej tłumaczenie dla celów informacyjnych.

Podstawa prawna: art. 80 ust. 1 - 3 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.
Plik Opis
Fairness Opinion.pdf
Fairness Opinion - EN (convenience translation).pdf
STS Holding - Statement of the Management Board - Tender Offer - PL.pdf
STS Holding - Statement of the Management Board - Tender Offer - ENG.pdf

MESSAGE (ENGLISH VERSION)

Report 25/2023 Statement of the Management Board regarding the public Tender Offer

Management Board of STS Holding S.A. with its registered office in Katowice (the "Company"), acting pursuant to article 80 of the Act of July 29, 2005 on Public Offering and Conditions Governing the Introduction of Financial Instruments to Organized Trading and on Public Companies, hereby publishes the position of the Company's Management Board regarding a tender offer for ordinary bearer shares of the Company (the "Tender Offer"), announced by Entain Holdings (CEE) Ltd. on July 7, 2023, along with the opinion prepared by mInvestment Banking S.A. with its registered office in Warsaw (the "Advisor") regarding the fair value of the price for the Company's shares proposed in the Tender Offer.

The position of the Management Board along with the opinion of the Advisor constitute appendices to this report, with the reservation that the opinion of the Advisor has been prepared in Polish and this language version of the opinion is binding, and the English version has been prepared for informational purposes only.

Legal basis: article 80 item 1 - 3 of the Act of 29 July 2005 on public offering and conditions for introducing financial instruments to organized trading and on public companies.

INFORMACJE O PODMIOCIE>>>

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
2023-07-21 Zdzisław Kostrubała Członek Zarządu