KOPEX [KPX] część III
tomeka
Chorąży
Ostrzeżenia: 0/5
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 17:50
mirek28 napisał: mam kopex od wczoraj czyżby strzał w dziesiątkę?
raczej w 50-ke
Kilgore
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 18:01
Jeszcze tylko ciekawe co na to Grupa Trzymająca Kurs.... Czy są jakieś powody żeby odpuściciła? W ostatnim czasie popyt na papier był duży, kurs dawno by poleciał wyżej gdyby nie GTK.
sylwo2
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 18:32
nie no nie robcie mi jeszcze tego. w piatek bede miec fundusze aby dobrac conieco i jak bedzie powyzej 45 to nie biore. obraze sie i kupie np mostostal zabrze
pawelek1979
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 18:33
GRATULACJE dla kolegi devlina za prawidłowe wytypowanie terminu zatwierdzenia prospektu emisyjnego
ERDE
Starszy sierżant sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 18:35
sylwo2 napisał: nie no nie robcie mi jeszcze tego. w piatek bede miec fundusze aby dobrac conieco i jak bedzie powyzej 45 to nie biore. obraze sie i kupie np mostostal zabrze
szacuneczek ale chyba chciałeś napisać jak bedzie powyzej 50:D teraz kursowstrzymywacz bedzie powoli puszczał zwieracze _________________ Kopex the good spirit of the Silesia
Kilgore
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 18:56
ERDE napisał: sylwo2 napisał: nie no nie robcie mi jeszcze tego. w piatek bede miec fundusze aby dobrac conieco i jak bedzie powyzej 45 to nie biore. obraze sie i kupie np mostostal zabrze
szacuneczek ale chyba chciałeś napisać jak bedzie powyzej 50:D teraz kursowstrzymywacz bedzie powoli puszczał zwieracze
Wytłumaczcie mi proszę, co spowoduje że kurs zostanie uwolniony. Po co ktoś go tak trzymał? Bał się KNF'u? Ja bardzo chcę wierzyć że będzie dobrze, mam kopka jak na siebie bardzo dużo, ale przyznam że trochę nie rozumiem tych zabiegów na kursie na dłuższą metę. Wygląda tak jakby pozwolono się obkupić dużej grupie drobnicy przed odpałem w promocji. Po co?
Szach
Chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 18:58
To teraz obstawiamy jutrzejsze otwarcie/zamknięcie dla mnie (46,7/47,3)...
Po raz pierwszy będę kibicował aby było trochę niżej bo muszę wyjść kapitałem z papierów, które pracowały aby mógł trzymać kiszącego sie Kopka... teraz koniec kiszenia, ciężkie czasy dla rynku nadchodzą (a tłuste dla Kopka) i trzeba będzie przebudować nieco portfel.
_________________ Najdłuższa droga pomiędzy dwoma punktami prowadzi na skróty.
pawelek1979
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 19:07
Kilgore napisał: ERDE napisał: sylwo2 napisał: nie no nie robcie mi jeszcze tego. w piatek bede miec fundusze aby dobrac conieco i jak bedzie powyzej 45 to nie biore. obraze sie i kupie np mostostal zabrze
szacuneczek ale chyba chciałeś napisać jak bedzie powyzej 50:D teraz kursowstrzymywacz bedzie powoli puszczał zwieracze
Wytłumaczcie mi proszę, co spowoduje że kurs zostanie uwolniony. Po co ktoś go tak trzymał? Bał się KNF'u? Ja bardzo chcę wierzyć że będzie dobrze, mam kopka jak na siebie bardzo dużo, ale przyznam że trochę nie rozumiem tych zabiegów na kursie na dłuższą metę. Wygląda tak jakby pozwolono się obkupić dużej grupie drobnicy przed odpałem w promocji. Po co?
musisz bardzo wierzyć, że będzie dobrze i wtedy na pewno tak będzie
pozdrawiam
Kilgore
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 19:12
pawelek1979 napisał: Kilgore napisał: ERDE napisał: sylwo2 napisał: nie no nie robcie mi jeszcze tego. w piatek bede miec fundusze aby dobrac conieco i jak bedzie powyzej 45 to nie biore. obraze sie i kupie np mostostal zabrze
musisz bardzo wierzyć, że będzie dobrze i wtedy na pewno tak będzie
pozdrawiam
tia....
Motyl1604
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 19:22
hmmm i jak ja teraz kupie to co chcialem kupic?
Oj !!!!
pawelek1979
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 19:28
Motyl1604 napisał: hmmm i jak ja teraz kupie to co chcialem kupic?
Oj !!!!
a co chciałes kupić i za ile?
MaTi77
Młodszy chorąży sztabowy
Ostrzeżenia: 5/5
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 19:29
Motyl1604 napisał: hmmm i jak ja teraz kupie to co chcialem kupic?
Oj !!!!
Osobiscie myslalem, ze sie juz obkupiles bo taka cisza dzisiaj z Twojej strony _________________
طار
لؤلؤة
إلى
سماء
Szach
Chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 19:30
Kilgore napisał:
Powinien znacznie zwiększyć się popyt. Zatwierdzenie prospektu oznacza, że sprawy idą w dobrym kierunku i nabywamy już połaczone ZZM i KPX, bo co by tutaj nie mówić sam KPX był wart max 40zł.
Dzisiaj KNF napisał 2 zdania!!! Sam nie mam pojecia dlaczego to trwało tak długo. Dobrze, że już mamy to zatwierdzone... bo powoli się martwiłem.
Zabiegi na kursie to jest spółka związana z górnictwem i tylko oni wiedzą co sie kroi (ktoś z branży mi kiedyś coś o Famurze przebąkiwał), każdy każdego w branży zna i nie pozwoli sobie krzywdy zrobić.
Możliwe, że faktycznie fundusze będą kupowały po średniej z x okresu.
Możliwe, że ktoś boi się sypania Kompani Węglowej (choć tego bym nie przewidywał)...
Ja jestem w stanie za to stwierdzić, że dzisiaj jestem posiadaczem akcji KPX, które są znacznie więcej warte niż 46zł _________________ Najdłuższa droga pomiędzy dwoma punktami prowadzi na skróty.
Motyl1604
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 19:36
MaTi77 napisał: Motyl1604 napisał: hmmm i jak ja teraz kupie to co chcialem kupic?
Oj !!!!
Osobiscie myslalem, ze sie juz obkupiles bo taka cisza dzisiaj z Twojej strony
Na kase czekalismy ale facet z kredytem sie spoznil.. bedzie jutro.
Na kontach co je kontroluje mam 110k ale jest przyzwolenie na +50k
I jak tu kupic?
Jutro dzwonie do Kopmanii Weglowej moze sprzedadza mi te 11,5k?
To jest mysl
JM
Motyl1604
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Wto, 12 Cze 2007, 19:40
Mam nadzieje ze USA na czerwono skoncza... Moze bedzie bez euforii?
JM
Wyświetl posty z ostatnich: Wszystkie Posty 1 Dzień 7 Dni 2 Tygodnie 1 Miesiąc 3 Miesiące 6 Miesięcy 1 Rok Najpierw Starsze Najpierw Nowsze