parkiet.com

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 139, 140, 141 ... 148, 149, 150  Następny
AMICA [AMC]
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:34
frogulus napisał:
poloneze napisał:
myśle że na dniach zobaczymy pare dużych zleceń może jakieś przeparkowanie i jazda bez trzymanki Laughing

Zobaczysz... Będzie kursowstrzymywacz Smile

na razie skup z ukrytego po 16, kto che moze oddac...
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:35
Kundel-Invest. napisał:
frogulus napisał:
poloneze napisał:
myśle że na dniach zobaczymy pare dużych zleceń może jakieś przeparkowanie i jazda bez trzymanki Laughing

na razie skup z ukrytego po 16, kto che moze oddac...

Ni chu chu... Potrzymam jeszcze trochę Very Happy
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:39
frogulus napisał:
poloneze napisał:

możliwe że jakiemuś grubasowi będzie zależało Rolling Eyes jednym z powodow mozliwe jest przeparkowanie Confused wiecznie nie bedzie trzymał bo może na tym wyjść jak zabłocki... Laughing
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:46
poloneze napisał:
frogulus napisał:
poloneze napisał:

możliwe że jakiemuś grubasowi będzie zależało Rolling Eyes jednym z powodow mozliwe jest przeparkowanie Confused wiecznie nie bedzie trzymał bo może na tym wyjść jak zabłocki... Laughing

Miałem na myśli takiego kursowstrzymywacza, którego widzą ludzie zawsze jak ich spółki nie rosną... Twisted Evil
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:51
frogulus napisał:
poloneze napisał:
frogulus napisał:
poloneze napisał:

Miałem na myśli takiego kursowstrzymywacza, którego widzą ludzie zawsze jak ich spółki nie rosną... Twisted Evil

Panowie nie oszukujmy sie, ewidentnie na Amice mamy grubasa kursowstrzymywacza, ktory zaniza przed odpalem, odbiera od leszczy taniej, jest super sternikiem i rysownikiem wykresow, specjalnie niszczy wsparcia i broni oporow poprzez ustawianie odpowiednich koszykow, wie cos czego my nie wiemy, a pozniej zrobi odpal i dystrybucje na poziomie 40 PLN do leszczy.. taki nasz marny los Laughing
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:52
Kundel-Invest. napisał:

Panowie nie oszukujmy sie, ewidentnie na Amice mamy grubasa kursowstrzymywacza, ktory zaniza przed odpalem, odbiera od leszczy taniej, jest super sternikiem i rysownikiem wykresow, specjalnie niszczy wsparcia i broni oporow poprzez ustawianie odpowiednich koszykow, wie cos czego my nie wiemy, a pozniej zrobi odpal i dystrybucje na poziomie 40 PLN do leszczy.. taki nasz marny los Laughing

Też to widzę. Wystawia batony z prawej i skubie leszczy z ukrytego...
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:55
kapiatalizacja 139 mln W 2007 spółka miała 1,3 mld przychodu.
c/wk 0,42...

szaleństwo

Czy może być jeszcze niżej ? hm.....

pozdro
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:58
Kiedys w PB był artykuł o znakach towarowych i ich wartości. Ma go ktoś gdzies może ? nie chcę palnąć głupoty, ale czy nie pisało tam wówczas że znak towarowy Amici jest wart tyle ile jej ówczesna kapitalizacja?

sorry jak coś pokręciłem

pozdro
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 12:14
Frustrat napisał:
Kiedys w PB był artykuł o znakach towarowych i ich wartości. Ma go ktoś gdzies może ? nie chcę palnąć głupoty, ale czy nie pisało tam wówczas że znak towarowy Amici jest wart tyle ile jej ówczesna kapitalizacja?

sorry jak coś pokręciłem

pozdro

Nic nie przekręciłeś, ponieważ marka jest wyżej oceniana niż obecna wartość Amici na GPW.
www.inwestor.lpp.com.pl/Files/2007-12-06%20Pb.pl%20Tak%20marka%20zamieni%20sie%20w%20zlote.pdf
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 12:17
Frustrat napisał:
c/wk 0,42...

szaleństwo

pozdro

a tu jest c/wk 0,46

http://www.gpw.pl/zrodla/gpw/spws/spws1/wskznapl.html

pod koniec ostatniej bessy spółki chodziły po 0,2-0,3 c/wk i strach bylo kupować to bylo dopiero szaleństwo Shocked
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 12:20
drex1 napisał:
Frustrat napisał:
c/wk 0,42...

szaleństwo

pozdro

a tu jest c/wk 0,46

http://www.gpw.pl/zrodla/gpw/spws/spws1/wskznapl.html

pod koniec ostatniej bessy spółki chodziły po 0,2-0,3 c/wk i strach bylo kupować to bylo dopiero szaleństwo Shocked

dlaczego strach kupować przy c/wk 0,2? ja to bym się bał kupować przy c/wk 10, jest taka zasada - im akcje wydają się bardziej ryzykowne, tym są mniej ryzykowne bo ryzyko już jest w cenie Laughing
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 12:20
sigo napisał:
Frustrat napisał:

sorry jak coś pokręciłem

pozdro

Nic nie przekręciłeś, ponieważ marka jest wyżej oceniana niż obecna wartość Amici na GPW.
www.inwestor.lpp.com.pl/Files/2007-12-06%20Pb.pl%20Tak%20marka%20zamieni%20sie%20w%20zlote.pdf

też już to sprawdziłem.

http://www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=7e4e2414-43d7-4a94-8996-848d9e4d9197

A więc sama marka AMICA warta jest 190 mln zł. Niech to nawet bedzie trochę mniej. Natomiast dzisiejsza kapitalizacja Amici to 140 mln....

bez komentarza...

pozdro
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 12:38
december napisał:

dlaczego strach kupować przy c/wk 0,2? ja to bym się bał kupować przy c/wk 10, jest taka zasada - im akcje wydają się bardziej ryzykowne, tym są mniej ryzykowne bo ryzyko już jest w cenie Laughing

jak wig 20 był 1000 to miał leciec na 600 Twisted Evil
to mogło być c/wk 0,1 i .....50 % w plecy Laughing Laughing

a tak na powaznie.... np na amice ktoś sypie i sypie i zastanawiasz sie kto i o co chodzi?
straty przez tanie euro?
straty przez utrate rynku? itp itd..

normalny mechanizm.... obawa gdy spada i nie wiesz dlaczego ktoś sprzedaje.... i czy bedzie dalej sprzedawał...i mimo że tanie może być jeszcze tańsze...
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 12:51
drex1 napisał:
december napisał:

jak wig 20 był 1000 to miał leciec na 600 Twisted Evil
to mogło być c/wk 0,1 i .....50 % w plecy Laughing Laughing

a tak na powaznie.... np na amice ktoś sypie i sypie i zastanawiasz sie kto i o co chodzi?
straty przez tanie euro?
straty przez utrate rynku? itp itd..

normalny mechanizm.... obawa gdy spada i nie wiesz dlaczego ktoś sprzedaje.... i czy bedzie dalej sprzedawał...i mimo że tanie może być jeszcze tańsze...

ktos sypie a ktos kupuje,... moze ktos widzi inna spoke na short term i chce wyjac kase... bo zarobi np. nie 50 a 100%? przy takiej plynnosci sprzedaz wiekszej liczby papierow jest trudna... trzeba wiedziec co sie kupuje. oczywiscie latwiej sie kupuje jak rosnie i wszyscy zabijaja sie o akcje ale wtedy my bedziemy sprzedawac...
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 13:02
Frustrat napisał:
sigo napisał:
Frustrat napisał:

sorry jak coś pokręciłem

pozdro

też już to sprawdziłem.

http://www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=7e4e2414-43d7-4a94-8996-848d9e4d9197

A więc sama marka AMICA warta jest 190 mln zł. Niech to nawet bedzie trochę mniej. Natomiast dzisiejsza kapitalizacja Amici to 140 mln....

bez komentarza...

pozdro

a jak doliczymy do tego wartość klubu piłkarskiego Lech Poznań - toż to perła z tej naszej amici .
Strona 140 z 150 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 139, 140, 141 ... 148, 149, 150  Następny

Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Skocz do: