AMICA [AMC]
Kundel-Invest.
Młodszy chorąży
Ostrzeżenia: 0/5
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:34
frogulus napisał: poloneze napisał: myśle że na dniach zobaczymy pare dużych zleceń może jakieś przeparkowanie i jazda bez trzymanki
Zobaczysz... Będzie kursowstrzymywacz
na razie skup z ukrytego po 16, kto che moze oddac... _________________www.kundel-investment.blogspot.com
frogulus
Podporucznik
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:35
Kundel-Invest. napisał: frogulus napisał: poloneze napisał: myśle że na dniach zobaczymy pare dużych zleceń może jakieś przeparkowanie i jazda bez trzymanki
na razie skup z ukrytego po 16, kto che moze oddac...
Ni chu chu... Potrzymam jeszcze trochę _________________Helio (HEL) www.helio.pl
Delko (DEL) www.delko.pl
poloneze
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:39
frogulus napisał: poloneze napisał: myśle że na dniach zobaczymy pare dużych zleceń może jakieś przeparkowanie i jazda bez trzymanki
możliwe że jakiemuś grubasowi będzie zależało jednym z powodow mozliwe jest przeparkowanie wiecznie nie bedzie trzymał bo może na tym wyjść jak zabłocki... _________________ STOP wszelkim roszczeniom żydowskim i niemieckim!!
frogulus
Podporucznik
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:46
poloneze napisał: frogulus napisał: poloneze napisał: myśle że na dniach zobaczymy pare dużych zleceń może jakieś przeparkowanie i jazda bez trzymanki
możliwe że jakiemuś grubasowi będzie zależało jednym z powodow mozliwe jest przeparkowanie wiecznie nie bedzie trzymał bo może na tym wyjść jak zabłocki...
Miałem na myśli takiego kursowstrzymywacza, którego widzą ludzie zawsze jak ich spółki nie rosną... _________________Helio (HEL) www.helio.pl
Delko (DEL) www.delko.pl
Kundel-Invest.
Młodszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:51
frogulus napisał: poloneze napisał: frogulus napisał: poloneze napisał: myśle że na dniach zobaczymy pare dużych zleceń może jakieś przeparkowanie i jazda bez trzymanki
możliwe że jakiemuś grubasowi będzie zależało jednym z powodow mozliwe jest przeparkowanie wiecznie nie bedzie trzymał bo może na tym wyjść jak zabłocki...
Miałem na myśli takiego kursowstrzymywacza, którego widzą ludzie zawsze jak ich spółki nie rosną...
Panowie nie oszukujmy sie, ewidentnie na Amice mamy grubasa kursowstrzymywacza, ktory zaniza przed odpalem, odbiera od leszczy taniej, jest super sternikiem i rysownikiem wykresow, specjalnie niszczy wsparcia i broni oporow poprzez ustawianie odpowiednich koszykow, wie cos czego my nie wiemy, a pozniej zrobi odpal i dystrybucje na poziomie 40 PLN do leszczy.. taki nasz marny los _________________www.kundel-investment.blogspot.com
frogulus
Podporucznik
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:52
Kundel-Invest. napisał:
Panowie nie oszukujmy sie, ewidentnie na Amice mamy grubasa kursowstrzymywacza, ktory zaniza przed odpalem, odbiera od leszczy taniej, jest super sternikiem i rysownikiem wykresow, specjalnie niszczy wsparcia i broni oporow poprzez ustawianie odpowiednich koszykow, wie cos czego my nie wiemy, a pozniej zrobi odpal i dystrybucje na poziomie 40 PLN do leszczy.. taki nasz marny los
Też to widzę. Wystawia batony z prawej i skubie leszczy z ukrytego... _________________Helio (HEL) www.helio.pl
Delko (DEL) www.delko.pl
Frustrat
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:55
kapiatalizacja 139 mln W 2007 spółka miała 1,3 mld przychodu.
c/wk 0,42...
szaleństwo
Czy może być jeszcze niżej ? hm.....
pozdro
Frustrat
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 11:58
Kiedys w PB był artykuł o znakach towarowych i ich wartości. Ma go ktoś gdzies może ? nie chcę palnąć głupoty, ale czy nie pisało tam wówczas że znak towarowy Amici jest wart tyle ile jej ówczesna kapitalizacja?
sorry jak coś pokręciłem
pozdro
sigo
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 12:14
Frustrat napisał: Kiedys w PB był artykuł o znakach towarowych i ich wartości. Ma go ktoś gdzies może ? nie chcę palnąć głupoty, ale czy nie pisało tam wówczas że znak towarowy Amici jest wart tyle ile jej ówczesna kapitalizacja?
sorry jak coś pokręciłem
pozdro
Nic nie przekręciłeś, ponieważ marka jest wyżej oceniana niż obecna wartość Amici na GPW.
www.inwestor.lpp.com.pl/Files/2007-12-06%20Pb.pl%20Tak%20marka%20zamieni%20sie%20w%20zlote.pdf
drex1
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 12:17
Frustrat napisał: kapiatalizacja 139 mln W 2007 spółka miała 1,3 mld przychodu.
c/wk 0,42...
szaleństwo
pozdro
a tu jest c/wk 0,46
http://www.gpw.pl/zrodla/gpw/spws/spws1/wskznapl.html
pod koniec ostatniej bessy spółki chodziły po 0,2-0,3 c/wk i strach bylo kupować to bylo dopiero szaleństwo
december
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 12:20
drex1 napisał: Frustrat napisał: kapiatalizacja 139 mln W 2007 spółka miała 1,3 mld przychodu.
c/wk 0,42...
szaleństwo
pozdro
a tu jest c/wk 0,46
http://www.gpw.pl/zrodla/gpw/spws/spws1/wskznapl.html
pod koniec ostatniej bessy spółki chodziły po 0,2-0,3 c/wk i strach bylo kupować to bylo dopiero szaleństwo
dlaczego strach kupować przy c/wk 0,2? ja to bym się bał kupować przy c/wk 10, jest taka zasada - im akcje wydają się bardziej ryzykowne, tym są mniej ryzykowne bo ryzyko już jest w cenie _________________ Październik?
Jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty.
Mark Twain
Frustrat
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 12:20
też już to sprawdziłem.
http://www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=7e4e2414-43d7-4a94-8996-848d9e4d9197
A więc sama marka AMICA warta jest 190 mln zł. Niech to nawet bedzie trochę mniej. Natomiast dzisiejsza kapitalizacja Amici to 140 mln....
bez komentarza...
pozdro
drex1
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 12:38
december napisał:
dlaczego strach kupować przy c/wk 0,2? ja to bym się bał kupować przy c/wk 10, jest taka zasada - im akcje wydają się bardziej ryzykowne, tym są mniej ryzykowne bo ryzyko już jest w cenie
jak wig 20 był 1000 to miał leciec na 600
to mogło być c/wk 0,1 i .....50 % w plecy
a tak na powaznie.... np na amice ktoś sypie i sypie i zastanawiasz sie kto i o co chodzi?
straty przez tanie euro?
straty przez utrate rynku? itp itd..
normalny mechanizm.... obawa gdy spada i nie wiesz dlaczego ktoś sprzedaje.... i czy bedzie dalej sprzedawał...i mimo że tanie może być jeszcze tańsze...
Kundel-Invest.
Młodszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 12:51
drex1 napisał: december napisał:
dlaczego strach kupować przy c/wk 0,2? ja to bym się bał kupować przy c/wk 10, jest taka zasada - im akcje wydają się bardziej ryzykowne, tym są mniej ryzykowne bo ryzyko już jest w cenie
jak wig 20 był 1000 to miał leciec na 600
to mogło być c/wk 0,1 i .....50 % w plecy
a tak na powaznie.... np na amice ktoś sypie i sypie i zastanawiasz sie kto i o co chodzi?
straty przez tanie euro?
straty przez utrate rynku? itp itd..
normalny mechanizm.... obawa gdy spada i nie wiesz dlaczego ktoś sprzedaje.... i czy bedzie dalej sprzedawał...i mimo że tanie może być jeszcze tańsze...
ktos sypie a ktos kupuje,... moze ktos widzi inna spoke na short term i chce wyjac kase... bo zarobi np. nie 50 a 100%? przy takiej plynnosci sprzedaz wiekszej liczby papierow jest trudna... trzeba wiedziec co sie kupuje. oczywiscie latwiej sie kupuje jak rosnie i wszyscy zabijaja sie o akcje ale wtedy my bedziemy sprzedawac... _________________www.kundel-investment.blogspot.com
dariusz650
Chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 13:02
a jak doliczymy do tego wartość klubu piłkarskiego Lech Poznań - toż to perła z tej naszej amici .
Wyświetl posty z ostatnich: Wszystkie Posty 1 Dzień 7 Dni 2 Tygodnie 1 Miesiąc 3 Miesiące 6 Miesięcy 1 Rok Najpierw Starsze Najpierw Nowsze