parkiet.com

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 156, 157, 158  Następny
PRÓCHNIK [PRC] cz. XI
Powrót do góry Post
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 15:38

leszcz bez tlenu!!!!!

Laughing Cool Laughing
Powrót do góry Post
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 15:44
chyba jestes osamotniony w tym dopingu Twisted Evil
Powrót do góry Post
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 15:46
Mumminek napisał:
chyba jestes osamotniony w tym dopingu Twisted Evil

zobaczysz jaki tu bedzie kociol ile leszczy naplynie!!!!

Laughing Cool Laughing
Powrót do góry Post
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 19:50
Mumminek napisał:
kwiecień to początki zwiększonej liczby ślubów, wesel ....

garniaki będą szły jak woda Very Happy

A może tutaj chodzi o coś więcej...W sobotnim Parkiecie był całkiem spory art. o konsolidacjach w branży odzieżowej...o Próchniku nic nie pisano ale ......zobaczymy....
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 15 Kwi 2008, 7:49
witam, nic nowego ale dla formalności zamieszczam z dzisiejszego PB:

Próchnik idzie na Wschód

Łódzka spółka szykuje kolekcje dla rosyjskiego kontrahenta. I obiecuje kolejne takie kontrakty.
Zarząd Próchnika podpisał umowę o współpracy handlowej z rosyjską firmą odzieżową. Łódzka spółka będzie projektować i dostarczać męskie kolekcje pod rosyjską marką, a szacunkowa wartość zamówień wyniesie 5,5 mln zł. Umowa ma obowiązywać do końca przyszłego roku. - Pracujemy nad zdobyciem większej liczby takich zagranicznych zamówień - mówi Jacek Pudło, prezes Próchnika. Nie jest to jedyny pomysł na zarabianie pieniędzy i rozwój firmy. Pozostałe mamy poznać w przyszłym tygodniu, kiedy spółka ogłosi strategię, która w najbliższych latach ma wyprowadzić ją na prostą. W 2007 r. Próchnik miał 3,4 mln zł straty przy obrotach 31 mln zł, wobec 4,9 mln zł straty przy obrotach 17,8 mln zł rok wcześniej. Poczynania zarządu obserwuje z boku grupa stołecznych akcjonariuszy. Nie pojawili się na ostatnim marcowym walnym, ale nie znaczy to, że położyli na firmie krzyżyk. - Nadal jestem zainteresowany Próchnikiem. Przyglądam się temu, co się w nim dzieje. Zamierzam skupić kontrolny pakiet akcji na przełomie czerwca i lipca - podtrzymuje swoje wcześniejsze deklaracje Konrad Wojterkowski z tzw. warszawskiej grupy akcjonariuszy. Posiada ona około 10 proc. akcji. Łódzka grupa, która zdominowała radę nadzorczą, ma ponad 10 proc.
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 15 Kwi 2008, 8:21
sas-anka napisał:

Próchnik idzie na Wschód

Łódzka spółka szykuje kolekcje dla rosyjskiego kontrahenta. I obiecuje kolejne takie kontrakty.
Zarząd Próchnika podpisał umowę o współpracy handlowej z rosyjską firmą odzieżową. Łódzka spółka będzie projektować i dostarczać męskie kolekcje pod rosyjską marką, a szacunkowa wartość zamówień wyniesie 5,5 mln zł. Umowa ma obowiązywać do końca przyszłego roku. - Pracujemy nad zdobyciem większej liczby takich zagranicznych zamówień - mówi Jacek Pudło, prezes Próchnika. Nie jest to jedyny pomysł na zarabianie pieniędzy i rozwój firmy. Pozostałe mamy poznać w przyszłym tygodniu, kiedy spółka ogłosi strategię, która w najbliższych latach ma wyprowadzić ją na prostą. W 2007 r. Próchnik miał 3,4 mln zł straty przy obrotach 31 mln zł, wobec 4,9 mln zł straty przy obrotach 17,8 mln zł rok wcześniej. Poczynania zarządu obserwuje z boku grupa stołecznych akcjonariuszy. Nie pojawili się na ostatnim marcowym walnym, ale nie znaczy to, że położyli na firmie krzyżyk. - Nadal jestem zainteresowany Próchnikiem. Przyglądam się temu, co się w nim dzieje. Zamierzam skupić kontrolny pakiet akcji na przełomie czerwca i lipca - podtrzymuje swoje wcześniejsze deklaracje Konrad Wojterkowski z tzw. warszawskiej grupy akcjonariuszy. Posiada ona około 10 proc. akcji. Łódzka grupa, która zdominowała radę nadzorczą, ma ponad 10 proc.

czyli do konca czerwca 1,50 mamy murowane
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 15 Kwi 2008, 8:24
Mumminek napisał:
sas-anka napisał:

Próchnik idzie na Wschód

czyli do konca czerwca 1,50 mamy murowane

ja do konca roku licze na wiele wiecej! pozdrawiam cierpliwych!
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 15 Kwi 2008, 8:31
tak, pewnie liczysz na 100 bułahahahaha,
mierz siły na zamiary!!
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 15 Kwi 2008, 8:40
Mumminek napisał:
tak, pewnie liczysz na 100 bułahahahaha,
mierz siły na zamiary!!
skad wiedziales, ze licze na 100zl;) ja mysle o cenie 2zl - 2.50zl! Pozdrawiam
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 15 Kwi 2008, 8:57
sorki, myślałem że jestes kolejnym rządnym łatwej forsy spekulantem i Twisted Evil naganiaczem
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 15 Kwi 2008, 9:31
a gdzie jest kapsztad?? Cool
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 15 Kwi 2008, 9:58

jestem jestem!!!!

na widly gada brac!!!!!!

Laughing Cool Laughing
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 15 Kwi 2008, 10:05
Opłakane te info
ale kursem ruszyło
Laughing
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 15 Kwi 2008, 10:19
4foru4 napisał:
Opłakane te info
ale kursem ruszyło
Laughing

oplakane tosa twoje przemyslenia!!!! chociaz sarozne metody nagonki!!!

Laughing Cool Laughing
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 15 Kwi 2008, 10:21
ja wiem czy takie opłakane, kontrakt moze nie jest szokujacy, ale znacznie zwieksza przychody, sprawia ze szwaczki beda mialy robote i beda wykorzystane moce produkcyjne,
jest takze zapowiedź kolejnych podobnych kontraktów, wiec to też dobry news,
grupa warszawska zapowiada zwiekszenie zaangazowania,
co prawda nie ma co ufac inwestorom tego typu, ale....
próchnik od dawna jest społka któa rosnie i spada na przemian,
dołki mamy za sobą, wiec czas na wzrosty Very HappyVery Happy
Strona 91 z 158 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 156, 157, 158  Następny

Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Skocz do: