CAPITAL PARTNERS [CPA] cz XXXI
makary11
Starszy sierżant sztabowy
Ostrzeżenia: 0/5
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 12:22
gdyby akcje do Ch. poszly za gotowke to w pakietówce - ale to nie była pakietówka ,chyba ze sie mylę
skowyrny
Chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 12:23
Moim zdaniem największe minusy jak na razie to te nieszczęsne obligacje jakimi sie Paweł podpierał i to było trzepanie kasy dla obli a nie dla Capka
abrahim
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 12:30
a kiedy PREZESOWI zalezalo na kursie dobrym kursie i zadowolonym akcjonariacie??
nie macie ani jednego przykladu
Gromit
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 12:33
abrahim napisał: Gromit napisał: że ryzyko jest to wiadomo, jednak Bala zapowiedział że sprzeda za pare lat jak spółka dojrzeje i ja mu wierzę, teoretycznie to wałki o którzych mówisz mogą robić prezesi większości spółek notowanych na GPW
bodajze z wrzesnia moze troche wczesniej mam maila od prezesa o jego osobistych papierach wartosciowych
a tresc brzmiala mniej wiecej tak
ja zostaje przy spolce ze swoim stalym i przez najblizsze lata nie zmiennym zaangazowaniem
nie mam w zamiarach przez najblizsze lata sprzedawac swoich akcji .............
minelo 7miesiecy i duza czesc sie pozbyl jak to rozumiec
zmiana okolicznosci czasu czy innych uwarunkowac
KOLEGO WIERZYC mozna ale sobie nikomu wiecej
co do papierow jezeli nowemu wspolnikowi tak zalezalo na papierach dlaczego nie zbieral z rynku i nie pomiejszyl ff
czyzby nas na dniach czekaja prawa poboru i duzy ff jest potrzebny do zebrania gotowki
bo jak inaczej to rozumiec
Chełchowski dostał papiery za coś tylko nie wiemy za co - jest to zapisane w umowie cywilno-prawnej jaką podpisał z Chełchowskim co potwierdza dorzucenie akcji żonki gdy ten wypełni postanowienia umowy
te akcje raczej nie pójdą w rynek (jak tak to się dowiemy) a co do tych 160k wywalonych na początku października to rzeczywiście nie postąpił uczciwie skoro wcześniej napisał że nie będzie sprzedawał (była to co prawda mała ilość nie wpływająca na jego zaangażowanie ale mimo wszystko postąpił nieładnie)
skowyrny
Chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 12:34
Wzrost produkcji eurolandu powyżej prognoz
W ujęciu rdr produkcja wzrosła w 27 krajach UE o 3,3 proc., po wzroście o 3,1 proc. w poprzednim miesiącu - podał Eurostat
skowyrny
Chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 12:35
abrahim napisał: a kiedy PREZESOWI zalezalo na kursie dobrym kursie i zadowolonym akcjonariacie??
Prettywomen
Ostatnio zmieniony przez skowyrny dnia Pon, 14 Kwi 2008, 12:37, w całości zmieniany 1 raz
Gromit
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 12:36
abrahim napisał: a kiedy PREZESOWI zalezalo na kursie dobrym kursie i zadowolonym akcjonariacie??
mi się wydaje że on wychodzi z takiego założenia że jak w spółce będzie dobrze to i kurs sam przyjdzie i trochę ma w tym racji - i wydaje mi się że wie że traci na tym jak kurs jest niestabilny i że dobry kurs to również lepsza sytuacja dla spółki (lepsze zabezpieczenie lewarowania itp.) i dlatego starają się zmieniać trochę podejście - ost. cap jest trochę bardziej medialny jakby nie było
pol32
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 13:23
Problemem capa jest jego etykietka - papieru spekulacyjnego, przez co nie ma na razie co liczyć na inwestorów instytucjonalnych. Ten jeden co był to nam ładnie kurs zwalił. Akcjonariat po takiej pięknej katastrofie ma mocno prztrącony kręgosłup i pewnie sypie przy każdym podejściu - o nowych na takim rynku bardzo trudno. Firm notowanych coraz więcej, kasy tyle samo a pewnie i mniej bo jak po każdych spadkach spora część inwestorów wogóle wycofała sie z rynku a wróci jak hossa potrwa co najmniej rok.
Jeśli teraz miałbym w coś wsadzać kase to pewnie CAP-a w ogóle nie brałbym pod uwagę. Zaufanie do zarządu niskie - tym samym ostatnie dobre infa przechodzą bez echa. Jest pewnie dokładnie tak jak pisze abrahim - CAP to dodatek do prywatnych interesów p. prezesa i jeśliby nie musiał to pewnie i raportów kwartalnych by nie publikował. Ale Bala był taki zawsze i trzeba się przyzwyczaić. Jedyne co nas teraz czeka to jakiś boczniak - no chyba, że naprawdę ten pakiecik CPE kupili ruskie.
Ostatnio zmieniony przez pol32 dnia Pon, 14 Kwi 2008, 14:06, w całości zmieniany 1 raz
Smutny
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 13:33
No niestety, Bala BLeeeeee, jestem pewien ze jakby pojawilo sie info o zmianie prezesa to by kurs w gore wystrzelil
abrahim
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 14:06
to do konca nie jest tak prosto
bala tez musi w pewnym poziomie zadbac o niezaleznosc tym bardziej ze ff cp jest do dupy w duzym zagrozeniu a w przypadku dobrych investycji i waznych spolek mozna latwo utracic decydujacy glos na walnym a co za tym idzie nad cala spolka
energia narazie jest nie zagrozona przejeciem ale cp moze dostac latwo po tylku
wiec w przypadku spadku ponizej 4 zl i utrzymaniu sie tego trendu powyzej roku moze sie okazac ze bala juz nie jest prezesem i zostal z wlasnej spolki maxymalnie wyruchany
sami powiedzcie ile on procenT kontroluje
np komus komu bardzo zalezy na energi wystarczy ze za grosze przejmie cp do tego z rynku pozbiera troche akcji ENERGI i nikt mu w energi nie podskoczy
oraz w cp
a znam osobiscie troche cwaniakow ktorzy moga to zrobic oczywiscie prawnie
dlatego moge sie martwic brakiem dbalosci o sam kurs cp ze dobre spolki beda przez cp przechodzily do rak prywatnych za grosze i za nasze pieniadze a samo cp bedzie w gruncie rzeczy nic nie warte
wyciaganie spoLEK dobrych potencjalnie z cp bedzie zabezpieczeniem nie przejecia samej spolki a duze zyski beda w rekach zarzadzajacych
oczywiscie to hipotezy ale bardzo realne patrzac co sie dzieje na walorze
WAZNYM ogniwem tego co pisze bedzie informacja 1mil akcji energi
ja stawiam ze cp bala sprzedaje po malu majatek spolki w inne rece
SWOJE RECE!!!!!!!!!! OCZYWISCIE TO MOJE DOMYSLY
pol32
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 14:10
Tej energii to ktoś kupił idealnie trochę ponad 5% więc musza to ogłosić a przecież to nie w stylu prezesa, jesli chciałby zrobić jakiś wałek to poszło by dokładnie 4.99%. Z resztą nie wiemy czy nie pchnął tego pakietu drugi znaczący akcjonariusz - wszak CPE miała być inwestycja na lata
DAPI
Chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 14:16
Beee...
to jesteście Wy...z abrahimem na czele wielkim inwestorem który zostaje ze spółką finansową mającą aktywa na gpw w bessie...
abrahim palcem Cię robili czy brak doświadczenia wychodzi ?
ps. gdzie nie wejde na wątek to prezes winny i zarząd i głowni akcjonariusze...wszyscy tylko nie Ci co podjęli SAMODZIELNIE decyzję o zakupie...przedszkole ?
ps. i to nie jest złośliwe...stwierdzam to co widzę _________________ Piękny, jak najbardziej chaotyczny i nieprzewidywalny chaos.
Graal jest tutaj www.atinwestor.pl
Trochę fundamentów www.stockwatch.pl
Ostatnio zmieniony przez DAPI dnia Pon, 14 Kwi 2008, 14:27, w całości zmieniany 1 raz
abrahim
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 14:27
DAPI napisał: Beee...
to jesteście Wy...z abrahimem na czele wielkim inwestorem który zostaje ze spółką finansową mającą aktywa na gpw w bessie...
abrahim palcem Cię robili czy brak doświadczenia wychodzi ?
ps. gdzie nie wejde na wątek to prezes winny i zarząd i gowni akcjonariusze...wszyscy tylko nie Ci co podjęli SAMODZIELNIE decyzję o zakupie...przedszkole ?
A TY dupi CO ROZWOLNIENIA DOSTALES
nawachales .................
ps
proste odpusc sobie fora i czekaj na hosse nie bedziesz musial czytac o winie presesow itp
zaoszczedzisz sobie rozczarowan
wiec zegnam oziemble panie dupi
DAPI
Chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 14:31
Alez pozostawiam Cię z tym co sobie naważyłeś...i nie interesuje mnie jak sobie z tym poradzisz...przecież jesteś taki ważny {nawet aż taki aby obrażać wszystkich dookoła belki w swoim oku nie widząc}
Ale kolego głupotę będę tępił bo czytają Cię ludzie wraz z tymi Twoimi insajdami...
Podejmujcie decyzję sami bez mamienia się głupotami tego typu które abrahim wypisuje. _________________ Piękny, jak najbardziej chaotyczny i nieprzewidywalny chaos.
Graal jest tutaj www.atinwestor.pl
Trochę fundamentów www.stockwatch.pl
abrahim
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 14:40
DAPI napisał: Alez pozostawiam Cię z tym co sobie naważyłeś...i nie interesuje mnie jak sobie z tym poradzisz...przecież jesteś taki ważny {nawet aż taki aby obrażać wszystkich dookoła belki w swoim oku nie widząc}
Ale kolego głupotę będę tępił bo czytają Cię ludzie wraz z tymi Twoimi insajdami...
Podejmujcie decyzję sami bez mamienia się głupotami tego typu które abrahim wypisuje.
a ty czego sie unosisz
co wtopiles czytajac moje posty to SORY ale ludzie powinni wiedziec ze fora sa tylko do wymiany zdan a nie do podejmowania decyzji
masz racje decyzje powinno sie podejmowac samodzielnie co popieram i tez tak robie
poza tym co niby nawazylem moze to okreslaj bardziej celniej
jezeli mowa o cp to trzymam ja 2 lata i moge potrzymac jeszcze 5 lat tak ogolnie to nawet o tej investycji zapominam w przypadku utraty wszystkich co nie sadze pieniedzy na tej spolce to i tak bedzie to tylko 5 % z zarobionych przez 2 lata wiec tak czy inaczej nie bardzo mam powody do zmartwien
piszac podkreslam tylko ze ostatnio bardzo nieczytelne sa informacje co moze przekladac sie na niepewnosc investorow oraz przyszlych investorow jest dosc duze zagrozenie ze bala nie gra czysto a my nie bardzo wiemy jak to wszystko sie skonczy
i chyba wiesz o czym mowie
Wyświetl posty z ostatnich: Wszystkie Posty 1 Dzień 7 Dni 2 Tygodnie 1 Miesiąc 3 Miesiące 6 Miesięcy 1 Rok Najpierw Starsze Najpierw Nowsze