parkiet.com

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 147, 148, 149, 150, 151  Następny
MASTERS [MST] część 5
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 08 Kwi 2008, 18:25
Generał napisał:
alex napisał:
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 18 / 2008
Data sporządzenia: 2008-04-08
Skrócona nazwa emitenta
MASTERS
Temat
Udzielenie pożyczki przez MASTERS S.A. spółce zależnej
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
Zarząd MASTERS S.A. działając na podstawie § 5 ust. 1 pkt 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19.10.2005r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych, informuje, iż w dniu 07 kwietnia 2008 r. została podpisana umowa pożyczki sumy pieniężnej w kwocie 4.300.000 zł (cztery miliony trzysta tysięcy złotych), pomiędzy MASTERS S.A. z siedzibą w Zamościu (pożyczkodawca) i MST Deweloper Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie (pożyczkobiorca). Pożyczka została udzielona na okres od dnia 08.04.2008 r. do dnia 31.05.2009 r. Pożyczka oprocentowana jest według indeksu WIBOR 3 miesiące powiększonego o 1 punkt procentowy. Odsetki naliczane będą kwartalnie.
Zabezpieczeniem w/w umowy jest weksel własny wystawiony przez Pożyczkobiorcę. Pozostałe warunki umowy nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych dla tego typu umów.
Umowa pożyczki została uznana za umowę o znaczącej wartości, gdyż jej wartość przekracza 10 % wartości kapitałów własnych Masters S.A.

Cool

Shocked

Laughing
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 08 Kwi 2008, 22:38
robson_77 napisał:
Generał napisał:

Shocked

Laughing

zastanawiam sie w jakim sensie ten shock i lol ? Rolling Eyes Confused
Powrót do góry Post
Wysłany: Sro, 09 Kwi 2008, 0:11
alex napisał:
robson_77 napisał:
Generał napisał:

Shocked

Laughing

zastanawiam sie w jakim sensie ten shock i lol ? Rolling Eyes Confused

A już Ci tłumaczę: Jak ktoś nie rozumiem co jest napisane to wstawia byle buźkę i tyle, ot cała filozofia.
Powrót do góry Post
Wysłany: Sro, 09 Kwi 2008, 6:49
Gdzie tam nie rozumie Smile Sprawa jest prosta - do kwietnia mają wydać trochę ponad 8 mln zł pod zakup gruntów. Deweloperką zajmuje się zależna od Mastersa spółka MST Deweloper. A ponieważ kasę z emisji zebrał Masters, a nie MST Deweloper więc dali im kasę w formie pożyczki. Nie byłem pewny czy kasa z lokaty wpadnie na konto Mastersa we wtorek czy w środę, ale to info wskazuje, że kasa z lokaty wpadła na konto we wtorek. W najbliższych dniach można się spodziewać informacji o zakupie gruntów w Krynicy przez MST Deweloper za kwotę ponad 4 mln zł.

To info traktuję jako zapowiedź bliskiej inwestycji Mastersa, więc była buźka "lol", a teraz troszkę bardziej się rozpisałem Smile
Powrót do góry Post
Wysłany: Sro, 09 Kwi 2008, 9:53
Otóż to.

Info znaczące tyle, że informuję że kasa jeszcze jest , tzn nie przepili, przejedli a to różnie bywa - mam działeczkę w małej wsi, gdzie władze w zeszłym tygodni przyznały się, że na "imrezie reprezentacyjnej" przepili całą kasą na kanalizację, której właśnie miała ruszyć budowa Very Happy
Powrót do góry Post
Wysłany: Czw, 10 Kwi 2008, 12:34
kruszek napisał:
Otóż to.

Info znaczące tyle, że informuję że kasa jeszcze jest , tzn nie przepili, przejedli a to różnie bywa - mam działeczkę w małej wsi, gdzie władze w zeszłym tygodni przyznały się, że na "imrezie reprezentacyjnej" przepili całą kasą na kanalizację, której właśnie miała ruszyć budowa Very Happy

Very Happy
Powrót do góry Post
Wysłany: Nie, 13 Kwi 2008, 10:43
Znaleziony na 9 stronie

Shocked
Powrót do góry Post
Wysłany: Nie, 13 Kwi 2008, 10:45
wili2 napisał:
Znaleziony na 9 stronie

Shocked

I sam do siebie piszesz.
Powrót do góry Post
Wysłany: Sro, 16 Kwi 2008, 8:53
Raport bieżący nr 19 / 2008
Data sporządzenia: 2008-04-16
Skrócona nazwa emitenta
MASTERS
Temat
Zawarcie umowy lokaty terminowej
Podstawa prawna

Treść raportu:
Zarząd MASTERS S.A., działając na podstawie § 5 ust 1 pkt 3 Rozporządzenia Ministra Finansów
z dnia 19.10.2005 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych, informuje, iż w dniu 15 kwietnia 2008 r. zawarł z Bankiem Gospodarki Żywnościowej S.A. umowę lokaty terminowej na kwotę 20.855.973,34 PLN (dwadzieścia milionów osiemset pięćdziesiąt pięć tysięcy dziewięćset siedemdziesiąt trzy złote 34/100). Lokata ta została utworzona na okres 14 dni, a jej oprocentowanie nie odbiega od warunków rynkowych.
Umowę uznano za znaczącą, gdyż wartość lokaty przekracza 10 % kapitałów własnych Spółki.
Wysłany: Sro, 16 Kwi 2008, 9:31
Starylis napisał:
Raport bieżący nr 19 / 2008
Data sporządzenia: 2008-04-16
Skrócona nazwa emitenta
MASTERS
Temat
Zawarcie umowy lokaty terminowej
Podstawa prawna

Treść raportu:
Zarząd MASTERS S.A., działając na podstawie § 5 ust 1 pkt 3 Rozporządzenia Ministra Finansów
z dnia 19.10.2005 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych, informuje, iż w dniu 15 kwietnia 2008 r. zawarł z Bankiem Gospodarki Żywnościowej S.A. umowę lokaty terminowej na kwotę 20.855.973,34 PLN (dwadzieścia milionów osiemset pięćdziesiąt pięć tysięcy dziewięćset siedemdziesiąt trzy złote 34/100). Lokata ta została utworzona na okres 14 dni, a jej oprocentowanie nie odbiega od warunków rynkowych.
Umowę uznano za znaczącą, gdyż wartość lokaty przekracza 10 % kapitałów własnych Spółki.

itd itp Rolling Eyes
Wysłany: Czw, 17 Kwi 2008, 7:53
Very Happy
Powrót do góry Post
Wysłany: Czw, 17 Kwi 2008, 9:42
nie wiem, po co tak się czają z tymi krótkoterminowymi lokatami... gdyby wrzucili kaskę od razu na 3-miesięczną, albo 6-mies. lokatę, to na pewno dostaliby lepsze oprocentowanie Wink Twisted Evil Cool
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 18 Kwi 2008, 21:26
drawn napisał:
nie wiem, po co tak się czają z tymi krótkoterminowymi lokatami... gdyby wrzucili kaskę od razu na 3-miesięczną, albo 6-mies. lokatę, to na pewno dostaliby lepsze oprocentowanie Wink Twisted Evil Cool

A bo oni cały czas wierzą, że wpadnie im do główek pomysł na co wydać tą kasę. Ale jakoś ten pomysł nie chce im wpaść do główek, a w takich sytuacjach otwierają nowe lokaty na 2 tygodnie Smile

Może ten Kwaśniewski też cierpi na jakąś chorobę filipińską Sad
Powrót do góry Post
Wysłany: Sob, 19 Kwi 2008, 8:17
robson_77 napisał:
drawn napisał:

A bo oni cały czas wierzą, że wpadnie im do główek pomysł na co wydać tą kasę. Ale jakoś ten pomysł nie chce im wpaść do główek, a w takich sytuacjach otwierają nowe lokaty na 2 tygodnie Smile

Może ten Kwaśniewski też cierpi na jakąś chorobę filipińską Sad

Very Happy
Powrót do góry Post
Wysłany: Sob, 19 Kwi 2008, 23:03
drawn napisał:

niepewność to także sposób, aby ogarnęło ludzi zwątpienie Confused, ja mam już lekko dość więc chyba działa Embarassed
Strona 148 z 151 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 147, 148, 149, 150, 151  Następny

Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Skocz do: