parkiet.com

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 125, 126, 127 ... 147, 148, 149  Następny
KOLASTYNA [KOL] cz.II
Powrót do góry Post
Wysłany: Pon, 07 Kwi 2008, 14:45
nie ma teraz powodu do wzrostów (każdy czeka co dalej z emisją) ważne żeby nie zleciało poniżej 45-tki , na razie bronią 2,57 - zamknięcie z czwartku.
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 08 Kwi 2008, 9:19
Powody do wzrostow sa w dluzszej perspektywie. Ale wiecej o tym pisze w serwisie www.makleo.pl, bo tam tez pojawila sie wczoraj analiza spolki.
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 08 Kwi 2008, 16:10
wasz_informator napisał:
Powody do wzrostow sa w dluzszej perspektywie. Ale wiecej o tym pisze w serwisie www.makleo.pl, bo tam tez pojawila sie wczoraj analiza spolki.

w dłuższej prespektywie to wszystkie spółki zyskają Laughing Laughing Laughing
zasadnicze pytanie jest co znaczy "dłuzsza perespektywa"....

snape,
wole teraz krótsze prespektywy...
Powrót do góry Post kola-nowy przekret na gpw
Wysłany: Wto, 08 Kwi 2008, 20:22
no to szykuje sie nam kollejny przekret na kolce !!!
prezio z druga polowka obejmie nowa emisje po~ 2 zl
i oczywiscie bedzie ubieral "ulice" na maxa !!!
NIE DAJTA SIE DYMAC !!!
Powrót do góry Post
Wysłany: Sro, 09 Kwi 2008, 7:11
cześć,
kto jest wybrankiem emisji H i ila to będzie kosztować za sztukasa,

nie dokopałem się do uzasadnienia zarządu, które tłumaczy, że w interesie obecnych akcjonariuszy jest pozbawienie ich prawa pierwokupu następnych emisji, czyli prawa poboru

to jakie macie typy na cenę jednego papiera wartościowego

p.s. swoją drogą to się milijony tych cennych papierów narobią
Powrót do góry Post
Wysłany: Sro, 09 Kwi 2008, 9:13
zenobiusz napisał:
cześć,

nie dokopałem się do uzasadnienia zarządu, które tłumaczy, że w interesie obecnych akcjonariuszy jest pozbawienie ich prawa pierwokupu następnych emisji, czyli prawa poboru

w tej chwili trudno by bylo podac przekonujące argumenty na cokolwiek!
a taki niby przyzwoity i miły ten nasz Grzegorzewski...

snape,
no coż trza bedzie rzucic się na inny papier
Powrót do góry Post
Wysłany: Sro, 09 Kwi 2008, 13:58
Ukształtowanie wykresu analizowane w dłuższym okresie czasu wskazuje na wyraźne wyhamowanie
dynamiki trendu spadkowego, co zwiększa prawdopodobieństwo kreowania odreagowania. Ponieważ
notowania po okresie lokalne konsolidacji próbują wykonać ruch wzrostowy jest szansa na
krótkoterminowe wzmocnienie notowań choć w pesymistycznym wariancie może dojść jeszcze do
spadku w okolice 2.1 zł. Linia obrony dla obecnie otwartych pozycji może być umieszczona w okolicy
poziomu 2.1 zł

fotografia panoramiczna - blog
Powrót do góry Post
Wysłany: Sro, 09 Kwi 2008, 14:32
ineed$ napisał:
Ukształtowanie wykresu analizowane w dłuższym okresie czasu wskazuje na wyraźne wyhamowanie
dynamiki trendu spadkowego, co zwiększa prawdopodobieństwo kreowania odreagowania. Ponieważ
notowania po okresie lokalne konsolidacji próbują wykonać ruch wzrostowy jest szansa na
krótkoterminowe wzmocnienie notowań choć w pesymistycznym wariancie może dojść jeszcze do
spadku w okolice 2.1 zł. Linia obrony dla obecnie otwartych pozycji może być umieszczona w okolicy
poziomu 2.1 zł

lepiej nie idzmy w kierunku zupełnego pesymizmu....
ja moze pomalutku zaczne odkupować Wink

snape,
ostroznie ale wchodzę Wink
Powrót do góry Post
Wysłany: Czw, 10 Kwi 2008, 7:36
zenobiusz napisał:
cześć,

kola wchodziła po 3,5, tak że jeśli nie chcą się rozwijać kosztem dotychczasowych akcjonariuszy to nowa emisja powinna być po tej samej cenie, tyle że sam nie wiem czy przekonają kogoś (instytucje ?) do objęcia emisji po takiej cenie i pewnie będzie niżej może 3 zł Confused . W uzasadnieniu piszą że cena będzie podana na podstawie księgi popytu to wszystko jest możliwe nawet 2 zł za akcję ale to byłby rozbój. A może dlatego nie ma prawa poboru bo wówczas emisja musiała by być po niskiej cenie np. 1 zł i akcje w dłuższym terminie stały by się groszowe, chcą uniknąć spekulacji. Na razie kurs siedzi na 45-tce (2,49zł) stany na minus powody do spadku są , ciekawe czy poleci na minima jak ma coś z tego być to ..... zresztą zobaczymy.
Dla mnie najważniejsza to teraz cena sprzedaży nowych akcji, która nie powinna być niższa niż cena giełdowa, a wręcz przeciwnie! Jak można było nieraz zaobserwować na GPW to jeśli spółce zależało na dobrej cenie nowej emisji i wiarygodności to zwykle była (mniejsza lub większa) zwyżka kursu. qrfa info by się jakieś przydało Question . nadal nie wiadomo na co ta emisja Exclamation można się domyślać, że na fabrykę w niepołomicach , bo kasy z emisji już nie ma - te przepłacone znaki towarowe 25 mln zł! , zysku z 2007 też tyle co kot napłakał, to trzeba poszukać forsy gdzie indziej.

co mi się nie podoba w uzasadnieniu:
1. piszą o dobru spółki a My qrfa to co ?
2. "organiczone możliwości pozyskania przez dotychczasowych akcjonariuszy" - to oczywiste jeśli się rżnie tych dotychczasowych to kto Ci qrfa zaufa ponownie
3. "pozbawienie prawa nie godzi w interesy dotychczasowych akcjonariuszy" bo mogą sobie przecież cenny walorek dokupić i qrfa uśerdnić Twisted Evil Twisted Evil chyba tak to należy rozumieć
proszę mnie poprawić jak coś żle kombinuję , albo uszczypnąć zanim sprzedam to gówno ... heheheh
Powrót do góry Post
Wysłany: Czw, 10 Kwi 2008, 18:26
zb_szek_ napisał:
zenobiusz napisał:
cześć,

kola wchodziła po 3,5, tak że jeśli nie chcą się rozwijać kosztem dotychczasowych akcjonariuszy to nowa emisja powinna być po tej samej cenie, tyle że sam nie wiem czy przekonają kogoś (instytucje ?) do objęcia emisji po takiej cenie i pewnie będzie niżej może 3 zł Confused . W uzasadnieniu piszą że cena będzie podana na podstawie księgi popytu to wszystko jest możliwe nawet 2 zł za akcję ale to byłby rozbój. A może dlatego nie ma prawa poboru bo wówczas emisja musiała by być po niskiej cenie np. 1 zł i akcje w dłuższym terminie stały by się groszowe, chcą uniknąć spekulacji. Na razie kurs siedzi na 45-tce (2,49zł) stany na minus powody do spadku są , ciekawe czy poleci na minima jak ma coś z tego być to ..... zresztą zobaczymy.
Dla mnie najważniejsza to teraz cena sprzedaży nowych akcji, która nie powinna być niższa niż cena giełdowa, a wręcz przeciwnie! Jak można było nieraz zaobserwować na GPW to jeśli spółce zależało na dobrej cenie nowej emisji i wiarygodności to zwykle była (mniejsza lub większa) zwyżka kursu. qrfa info by się jakieś przydało Question . nadal nie wiadomo na co ta emisja Exclamation można się domyślać, że na fabrykę w niepołomicach , bo kasy z emisji już nie ma - te przepłacone znaki towarowe 25 mln zł! , zysku z 2007 też tyle co kot napłakał, to trzeba poszukać forsy gdzie indziej.

co mi się nie podoba w uzasadnieniu:
1. piszą o dobru spółki a My qrfa to co ?
2. "organiczone możliwości pozyskania przez dotychczasowych akcjonariuszy" - to oczywiste jeśli się rżnie tych dotychczasowych to kto Ci qrfa zaufa ponownie
3. "pozbawienie prawa nie godzi w interesy dotychczasowych akcjonariuszy" bo mogą sobie przecież cenny walorek dokupić i qrfa uśerdnić Twisted Evil Twisted Evil chyba tak to należy rozumieć
proszę mnie poprawić jak coś żle kombinuję , albo uszczypnąć zanim sprzedam to gówno ... heheheh

Bardzo dobrze kombinujesz.

Myślę,że jeżeli chcą zrobić emisję po dobrej cenie to jedynie bardzo dobre wyniki za 1 i 2 kwartał ruszą kurs do przodu ,a bez wysokiego kursu nie będzie dużych pieniędzy z emisji.

Przy wejściu na giełdę też pokazywali super zarobek-mam nadzieję ,że teraz także tak będzie.

Jeśli chcieli zgarnąć z emisji większe pieniądze to musieli zrobić to bez prawa poboru-tu nie ma nic dziwnego.
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 11 Kwi 2008, 11:39
Cześć,
Dzięki dla zb_yszka_ i brazosa za opinie nt. NE
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 11 Kwi 2008, 14:52
zenobiusz napisał:
Cześć,
Dzięki dla zb_yszka_ i brazosa za opinie nt. NE

też dziękuję Wink

bo mnie troszke oświeciliście... juz miałem ochote troszke zatankowac koli Laughing

snape,
to czasem dobrze poczytać forum Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 11 Kwi 2008, 19:18
Tak sobie myślę,że zarząd od dłuższego czasu planował nową emisję.

Dlatego wyniki -beznadziejne-za 4 kwartał - specjalnie mogły być złe.To są moje luźne rozważania.

Być może chcieli wyczyścić przedpole pod wyniki za 1 kwartał i wsadzili wszystkie koszty jakie mogli z góry.

Jesli by tak było to tylko dla nas z korzyścią.Mówiąc szczerze gdybym sam robił nową emisję-to pod nią starałbym się zrobić dobre wyniki.

Jeśli kurs Kolastyny będzie niski to nie będzie dobrej emisji.

Tak więc jestem na razie dobrej myśli.
Powrót do góry Post
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 9:50
Coś tam piszą w parkiecie o koli. Ma kto dostęp do pełnej treści.??
Powrót do góry Post
Wysłany: Pon, 14 Kwi 2008, 10:21
kristof napisał:
Coś tam piszą w parkiecie o koli. Ma kto dostęp do pełnej treści.??

Nowa emisja dla kierowanych to bedzie albo i nie,rozwazaja rozne sposoby finansowania nowych przejec. Nawet jak bedzie to po cenie nie nizszej niz 3.5 zeta dla kierowanych. Rozwazaja rowniez nowa emisje z PP dla dotychczasowych akcjonarjuszy . Ostateczna decyzje podejmie walne, pozniej zarzad.. Arrow Arrow
Strona 126 z 149 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 125, 126, 127 ... 147, 148, 149  Następny

Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Skocz do: