CENTROSTAL [CSG] cz.XXVI
kwojtek79
Młodszy chorąży sztabowy
Ostrzeżenia: 0/5
Powrót do góry
Wysłany: Sro, 05 Mar 2008, 20:22
konefka napisał: kwojtek79 napisał: Nie rozumiem po co ludzie grają na CEntku tracąc tyle czasu za taką marną stopę zwrotu. Jeżeli zachowujemy się tak jak WIG20 (wystarczy patrzeć na notowania CSG i wiadomo jak stoi WIG, ba wiadomo nawet jak fiuty w USA stoją- tzn czy wzrósł czy spadł), to czemu nie grają na fiutach tam mają za ten sam stracony czas dużo większe przebicie.
rozumiem, ze to pytanie po części do mnie. zatem odpowiadam. żeby grać na fiutach i zarabiać (bo po co inaczej grać), trzeba poświęcić temu maksymalną ilość czasu, wiedzy i umiejętności, a jeszcze lepiej mieć do pomocy jakiś przebiegły system. granie na konkretnym papierze (jak pisał Rekrut) jest o wiele prostsze i mniej absorbujące. zgadza sie, że potencjalne zyski są mniejsze ale analogicznie jest w drugą stronę.
poza tym trochę dziwnie brzmią tego typu dywagacje z ust kogoś, kto zarabia dzięki informacjom innych, za które musi oddawać część swoich zysków. a jeżeli sam się już za coś bierze, to od razu -50%
Nie, nie był to do Ciebie chodzi mi o takich leszczy, którzy kupują 1000akcji , czekają na 5% i walą po 500akcji PKCem Porównuje trochę CSG do SWZ, gdzie też kiedyś był strasznie zaleszczony papier, a teraz jakoś nie widać tam spanikowanych siusiomajtków, którzy jak widzą, że fiuty w stanach lub w Polsce trochę drgną w dół to od razu walą PKCem.
Ty natomiast grasz na Centku od oporu do oporu i to jest jak najbardziej pozytywne zachowani, bo giełda jest po to żeby zarabiać.
Z tymi fiutami i grą na nich to trochę ironicznie było, ale z drugiej strony jeżeli obstawiasz , że Centek pójdzie do góry a chodzi tak jak cały WIG to czemu nie otworzyć L. hmm
konefka
Chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Sro, 05 Mar 2008, 20:29
kwojtek79 napisał: ...jeżeli obstawiasz , że Centek pójdzie do góry a chodzi tak jak cały WIG to czemu nie otworzyć L. hmm
gdyż albowiem ponieważ obstawiam spadki i boczniaka. z tym, że na takim rynku strach miec akcje, nie mowiac o L czy Skach. tak jak pisałeś na wątku nie-profesjonalnym, nawet twardziele grający wg starych sprawdzonych zasad wymiękają.
jak druga spółka w którą miałeś wchodzić?
rekrut
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Sro, 05 Mar 2008, 21:22
konefka napisał: kwojtek79 napisał: ...jeżeli obstawiasz , że Centek pójdzie do góry a chodzi tak jak cały WIG to czemu nie otworzyć L. hmm
gdyż albowiem ponieważ obstawiam spadki i boczniaka. z tym, że na takim rynku strach miec akcje, nie mowiac o L czy Skach. tak jak pisałeś na wątku nie-profesjonalnym, nawet twardziele grający wg starych sprawdzonych zasad wymiękają.
jak druga spółka w którą miałeś wchodzić?
Leszczy, wojtku, w takim momencie cyklu koniunktury jest już bardzo mało, a będzie może jeszcze mniej. Profesjonaliści grają teraz między sobą, dlatego gra na spółkach zaczyna być podobna do gry na fiutach. Oczywiście, jak zawsze, możliwości zarobku są proporcjonalne do ryzyka.
Pomimo wszystkich technicznych zawiłości tej gry, rynek kasowy to jednak handel majątkiem spółek i w takim przypadku jak na CSG, gdzie cena akcji nie pokrywa wartości majątku który reprezentuje, ryzyko dużej straty jest niewielkie, a jeśli nawet taka wystąpi, to po odwróceniu cyklu szbko odzyska swoją wartość z nawiązką.
A na fiutach wiadomo. W jeden dzień można stracić wszystko bez możliwości odzyskania.
mucka
Chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Sro, 05 Mar 2008, 21:54
rekrut napisał: ryzyko dużej straty jest niewielkie,
Brak ryzyka = brak premii za ryzyko
Wychodzi na to, że albo jest ryzyko, którego my nie znamy albo jestesmy na odpowiednim poziomie cenowym
Krystian:-)
Chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Czw, 06 Mar 2008, 10:18
info w drodze
darius..
Młodszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Czw, 06 Mar 2008, 10:23
chodzi o przekroczenie 5%??
dobreinfo
Podporucznik
Powrót do góry
Wysłany: Czw, 06 Mar 2008, 10:24
Krystian:-) napisał: info w drodze
robicie wezwanie
nieźle _________________
"Wszystko jest na sprzedaż, natomiast zawsze pozostaje kwestia odpowiedniej ceny."
Pan Prezes Przemysław Sztuczkowski
ajey
Podporucznik
Powrót do góry
Wysłany: Czw, 06 Mar 2008, 10:25
czekamy
masterek
Chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Czw, 06 Mar 2008, 10:41
Ale pozytywne info? _________________ 100% CSG i się szybko nie zmieni.
Samkam
Starszy chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Czw, 06 Mar 2008, 10:48
Mam nadzieję, że GPzP (przypomnę - Grupa Powiązana z Powodami ) ma bardziej dalekosiężne i poważniejsze plany niż OPERA . _________________ "Ja jestem Polak, a Polak jest wariat, a wariat to lepszy gość"
K.I.Gałczyński
fino
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Czw, 06 Mar 2008, 11:02
Pewnie ustalono termin rozprawy
rekrut
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Czw, 06 Mar 2008, 11:14
mucka napisał:
Brak ryzyka = brak premii za ryzyko
No przecież pisałem że możliwości zarobku są proporcjonalne do ryzyka. Odpowiadałem tylko Wojtkowi, który nie może się pogodzić z tym, ze dużo "leszczy" gra na centku.
mucka napisał:
Wychodzi na to, że albo jest ryzyko, którego my nie znamy albo jestesmy na odpowiednim poziomie cenowym
Ryzyko jest zwiazane przede wszystkim z sytuacja zewnetrzną.
Ja to widze tak, że spaść nie ma powodu, rosnąć nie ma możliwośći. To się nazywa boczniak lub, jak kto woli, trend horyzontalny.
A zatem pozostaje techniczna gra od wsparć do oporów. To dla bardziej wytrawnych, reszta kieruje zleceniami zgodnie ze zmianami koloru na fiutach w USA.
kwojtek79
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Czw, 06 Mar 2008, 11:18
Patrząc na kurs CSG wnioskuje, że WIG na minusie. Czy mam racje??? Przysięgam nie patrzyłem na WIG. Chcę potwierdzić dla samego siebie wczorajszą teze.
rekrut
Młodszy chorąży sztabowy
Powrót do góry
Wysłany: Czw, 06 Mar 2008, 11:22
kwojtek79 napisał: Patrząc na kurs CSG wnioskuje, że WIG na minusie. Czy mam racje??? Przysięgam nie patrzyłem na WIG. Chcę potwierdzić dla samego siebie wczorajszą teze.
Czerwony wig to już skutek, pierwotna przyczyna to czerwone fjuty
W20 -1, a CSG +2
Czegoś nie wiemy?
Ostatnio zmieniony przez rekrut dnia Czw, 06 Mar 2008, 11:55, w całości zmieniany 1 raz
masterek
Chorąży
Powrót do góry
Wysłany: Czw, 06 Mar 2008, 11:45
Oj Centrostal albo juz ZSS bedzie królem giełdy w tym roku. _________________ 100% CSG i się szybko nie zmieni.
Wyświetl posty z ostatnich: Wszystkie Posty 1 Dzień 7 Dni 2 Tygodnie 1 Miesiąc 3 Miesiące 6 Miesięcy 1 Rok Najpierw Starsze Najpierw Nowsze